Príspevky

Zobrazujú sa príspevky z dátumu novembra 3, 2021

DATĽOVÉ OČKÁ

Obraz
Datľové očká Ingrediencie: -150g vykostkôstkovaných datlí (namočené v prevarenej vode) -250g ovsenej múky (rozmixované ovsené vločky) -3 ČL medu (alebo podľa potreby) -pomleté oriešky (na obaľovanie) -trochu mlieka -trochu masla (1PL) -vysokopercentnú čokoládu Domáca datľová pasta: -Datle si najlepšie deň vopred namočíme do vody a necháme odstať. -Na ďalší deň, keď sú napučané a zmäknuté si už len dané datľe rozmixujeme s vodou v ktorej boli naložené. Postup: V miske si zmiešame ovsenú múku, datľovú pastu a med. Necháme chvíľu odstať,aby sa vločky nasiakli. Nasledne z hotovej hmoty tvarujeme guľky, obaľueme ich v pomletých orechoch a do stredu spravíme jamku. Do jamky si budeme dávať roztopenú čokoládu, ktorú si pripravíme vo vodnom kúpeli zmiešaním masla, čokolády a mlieka. Hotové datľové očká necháme odležať a stuhnúť v chladničke. Prajem dobrú chuť Celý recept nájdete na YouTube DPM Crew Natural:   https://youtu.be/5MPlzSIl1XM

LÁVOVÝ KOLÁČ S KOKOSOVOU KORUNKOU

Obraz
Lávový koláč s kokosovou  / Zdravý lávový koláč Lávový koláč s kokosovou korunkou     Ingrediencie: -            200g ovsenej múky -            2 dcl vody -            Sóda bikarbóna -            3 PL medu -            2 vajcia -            3 PL holandského kakaa   Doplnky do cesta: -            vysoko percentná horká čokoláda   Ingrediencie na korunku z kokosu: -            vysoko percentnú horkú čokoládu -            0,100 dcl mlieka -            kokos   Postup: -            Všetky ingrediencie, ktoré sú potrebné na cesto spolu zmiešame a dôkladne premiešame  J  (ako môžete vidieť vo videu, tak cesto je redšej konzistencie) -            Cestom si naplníme silikónové košíčky, do ich stredu vložíme kúsok čokolády (tak aby nevytŕčala z vrchu  J  aby bola zakrytá). Naplnené košíčky dáme do predhriatej rúry na 180  °C  približne na 30 minút.   -            Medzi tým si pripravíme čokoládu potrebnú na korunku a to tak, že si vo vodnom kúpeli dáme zohriať mliečko, pridáme doň čokoládu a mie

ZDRAVÝ HOVäDZÍ STROGANOV

Obraz
Zdravý Hovädzí stroganov | Zdravý Stroganov Ingrediencie: -            Hovädzie mäso (predné) na drobno nakrájané -            Petržlenová vňať -            2 ks cibule -            Horčica -            Soľ -            Mleté čierne korenie -            Vegeta -            Olivový olej -            Zemiakový škrob -            Domáci kečup (bez Ečok a cukru) -            3 veľké alebo 8 malých šampiónov -            10 kyslých uhoriek -            150 ml bieleho jogurtu   Postup: -            Na olivovom oleji si opražíme cibuľku, pridáme si k tomu šampiónky a ešte orestujeme (šampiónky sú vodnaté a pustia nám vodu). -            K orestovanej zmesi pridáme nadrobno nakrájané mäsko, poriadne premiešame a dusíme dokým nám samotné mäso nezmäkne. -            Ďalej si pridáme vodu, kyslé uhorky nakrájané na drobné kúsky, horčicu, domáci kečup, petržlenovú vňať, soľ, korenie , vegetu a nakoniec biely jogurt. Všetko dôkladne premiešame. V prípade, že by ste mali stroganov veľmi riedky, tak

ZDRAVÁ KNEDĽA

Obraz
Zdravá knedľa Ingrediencie : ⁃ 6 ks stredne veľkých zemiakov (ktoré sme si deň predtým uvarili, nechali vychladnúť a nakoniec sme ich popučili) ⁃ 1 vajíčko ⁃ Soľ ⁃ 4 - 5 lyžíc hladkej kukuričnej múky ⁃ Kokosový okej v spreji Postup : Popučené zemiaky si zmiešame so soľou, vajíčkom, kukuričnou múkou a vypracujete cesto. V prípade, že by bolo cesto veľmi lepivé, tak môžete kukuričnú múku ešte pridať Z hotového cesta si vypracujete valček (Vid. video) a opatrne ho vložíme do vriacej osolenej vody na 15 min. V prípade, že máte strach o knedlík, tak aby sa vám nerozpadol môžete ho zabaliť do potravinovej fólie, zaviazať obe strany a dať variť do vody takto Knedlík si po uvarení vytiahneme, nastriekane kokosovým tukom a necháme vychladnúť. Potom ho už len nakrájame, prihejeme a môžeme podávať k obľúbenému jedlu. Prajem Vám dobrú chuť Celý recept nájdete na YouTube DPM Crew Natural https://youtu.be/lHCJbRkWXNM

ZDRAVÝ BROWNIES 🌰🍫

Obraz
Zdravý brownies Čokoládovo-fazuľové brownis s arašidovým maslom Ingrediencie: *2 rozmixované plechovky tmavej fazule (2x400g+ nálev zlejeme a prepláchneme fazuľu) * 2 žĺtka  * 2 vyšľahané bielka  * Sóda bikarbóna (štipka) * 3 PL holandského kakaa * 2,5 / 3 PL medu ( kto chce pridá viac, alebo menej) Ingrediencie na vrchnú časť cesta: *4PL arašidového masla * mandľové lupienky Alternatíva bez medu na dochutenie: -  4ks ochucovadiel  @namaximum.sk   ( Rozpustíme si ochucovacie tablety v troche vody) -  1odmerka proteínu čoko (ja som použila  @namaximum.sk  ) Postup: Rozmixované fazuľky do hladka si dáme do jednej nádoby,  pridáme ostatné ingrediencie...žĺtka, sódu bikarbónu, holandské kakao, med (v prípade ak nepoužijeme med - pridáme rozpustené ochucovacie tablety, odmerku proteínu) a všetko  poriadne premiešame. Ak nám je cesto málo sladkè môžme pridať medik podľa chuti.  Hotové cesto si rovnomerne vylejeme do silikónového hranatého plechu (25x25cm) a na vrch cesta dáme arašidové maslo