Príspevky

Zobrazujú sa príspevky z dátumu júla 19, 2018

Bryndzový posuch

Obraz
Ingrediencie: 200g ovsených vločiek (pomletè) 2 vajcia 200ml vlažnej vody Soľ Korenie Oregano Bryndza 150g bieleho jogurtu (nie veľmi riedky) Chili  Postup: x V nádobe si spolu zmiešame vločky,vajcia,vodu soľ a korenie (všetko podľa chuti).Hotovu zmes si vyleje do gulatej formy a dáme piecť na 180°C. Medzi tým si pripravìme bryndzovu vrstvu. Do nádobky dáme jogurt, bryndzu, soľ(podľa chuti), pridáme chili,oregáno a poriadne premiešame. Keď máme cesto hotové, tak ho vytiahneme, vyberieme ho z formy na pečenie, položíme na pečiaci papier a plech. Vrchnú časť potrieme bryndzovou vrstvou(rovnomerne) a dáme piecť. Treba pozorovať,každá rúra pečie inak. Keď máme posuúh hotový,tak ho rozkrájame a môžme podávať.

Čokoládovo-oriešková torta🎂🎂🎂

Obraz
Ingrediencie korpus: 400g ovsených vločiek 4 vajcia 4PL medu Štipka sóda bikarbóny  400ml vody 4PL holandského kakaa Ingrediencie plnka: 500g nizkotučného tvarohu 8PL arašidového masla  3 ochucovacie tablety čokoláda od Natural nutrition Vrchná čast: Rozpustená vysoko percentna horká čokoláda Nasekané oriešky na ozdobenie Postup: Zmiešame si vločky,vajcia,med,sóda bikarbonu,vodu a holandské kakao v jednej nádobe.Poriane premiešame a cesto vyleje do okrúhlej silikónovej formy. A dáme piecť na 180°C. Keď sa nám cesto pečie pripravíme si plnku. Zmiešame tvaroh, arašidové maslo, rozpustené ochucovacie tablety (rozpustíme si ich v troške vody) a poriadne premiešame. Upečený korpus necháme vychladnúť,keď je studený prekrojíme ho.Spodnú časť natrieme poriadne plnkou a položíme vrchnú časť. Taktiež ju natrieme aj z vrchnej časti ale aj z bočných strán☺. Na vrchnú časť si rovnomerne vyleje rozpustenú vysokopercentnú horkú čokoládu, po bokoch torty dáme orieškovú posýpku (na husto). A tortičku

MAKOVO-ČOKOLÁDOVÈ PREKVAPENIE🍓💪🍫

Obraz
Ingrediencie na korpus: 300g ovsenej mùčky 6PL mletèho maku 4vajcia 4PL medu (komu bude málo sladkè, môže pridať viac) 350ml vlažnej vody Ovocná vrchná plnka: Jahody 🍓🍓🍓 Prášková želatína Trocha vody na rozrobenie želatínky POSTUP: Všetky ingrediencie na cesto si zmiešame spolu. Poriadne premiešame a výlejeme na plech. Cesto dáme piecť na 180°C približne na 25 minutiek. Záleží od hrùbky cesta a od typu rùry. ☺ Po upečenì vytiahneme cesto a nech ho vychladnùť. Medzi tým si pripravìme ovocnù vrstvu. Jahody si rozmixujeme ùplne do hladka a k ním si pridàme želatínu (pripravenù podľa postupu na obale) Poriadne všetko premiešame, hotovú plnku vylejeme na koláč a rovnomerne rozotrieme. Dáme stuhnùť do chladničky.  KEĎ NÀM KOLÀČIK STUHNE, TAK HO PEKNE NAKRÀJAME A MÔŽEME PODÀVAŤ.

ZDRAVÝ BROWNIES 🌰🍫

Obraz
Čokoládovo-fazulové brownis s arašidovým maslom🌰🍫  Ingrediencie: *2 rozmixované plechovky tmavej fazule (2x400g+ nalev zlejeme a prepláchneme fazuľu) * 2 žĺtka  * 2 vyšľahané bielka  *Sóda bikarbóna (štipka) *3 PL holandského kakaa * 2,5 PL medu ( kto chce prdí viac, alebo menej) Ingrediencie na vrchnú časť cesta: *4PL arašidového masla * mandľové lupienky Alternatíva bez medu na dochutenie: -  4ks ochucovadiel  @namaximum.sk   (Rozpustíme si ochucovacie tablety v troche vody) -  1odmerka proteinu čoko(ja som použila  @namaximum.sk  ) Postup: Rozmixované fazulky do hladka si dáme do jednej nádoby,  pridáme ostatné ingrediencie...žĺtka, sódu bikarbónu, holandské kakao, med (v prípade ak nepoužijeme med - pridáme rozpustené ochucovacie tablety,odmerku proteínu) a všetko  poriadne premiešame. Ak nám je cesto málo sladkè môžme pridať medik podľa chuti.  Hotové cesto si rovnomerne vylejeme do silikónového hranatého plechu (25x25cm) a na vrch cesta dáme arašidové maslo a porozoti

,,Majonézový" šalát (bez majonézy)

Obraz
,,Majonézový" šalát (bez majonézy)  P.S.: Ľahšia verzia šalátu a dokonca bez výčitiek☺ INGREDIENCIE: 1kg zemiakov (varené a nakrájané na drobno) 0,400g hrášok (konzerva) 0,400g mrkva (konzerva a nakrájaná na drobno)) 1 malý pohár kyslých uhoriek (nakrájaných na drobno) 2 veľké cibule (nakrájaná na drobno) 7 ks vareného vajíčka (nakrájané na drobno) 5 PL Horčice (podľa chuti, či viac alebo menej) je na vás) 0,800g bieleho jogurtu (redší) Soľ Korenie Šťava/nálev z kyslých uhoriek Ingrediencie si môžte namiešať podľa seba☺ POSTUP : Všetky ingrediencie spolu zmiešame, ochutíme podľa svojej chuti a dáme chladiť do  chladničky na cca  2h ☺ U NÁS SA NESTIHOL ANI VYCHLADIŤ A UŽ HO NEBOLO😂😂😂 Podávame samotný alebo si k tomu môžme pripraviť mäsko☺