Príspevky

Zobrazujú sa príspevky z dátumu júla 27, 2018

Sladká hrudka ☺☺☺

Obraz
Ingrediencie: 400 ml mlieka 400 ml vody 6 vajíčok (celé) 4 ks ochutenej tablety (namaximum.sk)  Postup: Ochucovacie tablety si dáme rozpustiť v troške vody, následne ich pridáme do rozšprudlovaných  vajíčok a poriadne premiešame.  Vodu a mlieko si dáme do jedného hrnca a zohrievame. Pridáme vajíčkovú zmes a na slabšom plamienku stále miešame (cca 8-10min).  Stále treba miešať aby nám spodok neprihorel!!! Keď sa nám spravia dostatočné hrudky (vyzerá to ako keby to skyslo-vid.foto nižšie), tak zmes odstavíme z plameňa a scedíme cez sitko. (zmes ktorá nám vznikla keď sme  scedili tekutinu) Zmes dáme do gázy alebo čistej utierky, zviažeme (aby to malo formu guľky) a obesíme, aby prebytočná tekutina úplne odtiekla (približne na 2 hodiny) Po dvoch hodinách odviažeme.  Hrudku môžeme podávať aj nechladenú (izbovej tepl oty) alebo si ju na pár hodiniek dáme do chladničky.  (hrudka, ktorú sme vybrali z utierky alebo gázy) Pred konzumáciou hrudku nakrájame na

Ryžové košíčky ❤❤❤

Obraz
Ingrediencie: 300 g dusenej ryže (klasicky pripravená ryža, ktorá sa dáva ako príloha) 2 vajcia 4 ČL medu (alebo iného sladidla) 1 ks jablka (ktoré si nastrúhame) Postup: V jednej miske si zmiešame dusenú ryžu,, vajíčka, med a strúhané jabĺčko. Poriadne premiešame a dáme do  košíčkov (ja som použila silikónové) Pečieme na 170 °C približne 20 minút(odporúčam sem tam skontrolovať, lebo každá rúra pečie inak)   Po upečení necháme vychladnúť a následne vyberieme z košíčkov (vyberanie z košíčkov neodporúčam skôr ako vychladnú, lebo sa nám môžu ryžové košíčky rozpadnúť). Prajem dobrú chuť! ❤❤❤❤❤❤❤