Príspevky

Zobrazujú sa príspevky z dátumu januára 30, 2019

Koláčik s tvarohovou plnkou(pod perinkou)💋

Obraz
INGREDIENCIE NA KORPUS: 300g ovsenej múky 300ml vlažnej vody  3ks domácich vajíčok 1 odmerka proteínu (coko 50% vanilka 50%) Štipka sódy bikarbóny  POLEVA: 250g riedkeho tvarohu  1ks ochucovacej tablety NN 2PL vody  OZDOBA: Holandské kakao  Postup: Všetky ingrediencie na cesto zmiešame v jednej nádobe a poriadne premiešame. Cesto si vylejeme do silikónovej formy a dáme piecť do predhriatej rúry na 180•C cca na 20min. Medzi tým si pripravíme polevou. Ochucovaciu tabletu si rozpustíme v 2PL vody a po rozpustení primiešame k tvarohu. Upečené cesto si vyklopíme na tanier a necháme vychladnúť...po vychladnutí rozotrieme na vrchnú časť tvarohovoú plnku a posypeme holandským kakaom a necháme aspoň 1h ,,oddychovať” v chladničke. Po hodine môžeme nakrájať a konzumovať. Prajem dobrú chuť ❤️

Šťavnatý orecháčik so semiačkami (Bez múky a rafinovaného cukru)😍✨🍴👑❤️😍

Obraz
Ingrediencie cesto: 150g ovsenej múky 2ks vajíčka  2PL medu 3dcl vlažnej vody 2PL orechovej múky 2PL chia semiačok 2ČL holandského kakaa Štipka sódy bikarbóny Ingrediencie na polevu: Datle (vykostkovane a namočené vo vode 2 hodinky) 1ČL chia semiačok 1dcl vody 1ČL medu Doplnky :  Kokosová múka  Postup: všetky ingrediencie si spolu zmiešame a hotové cesto vylejeme do silikónové formy. Cesto pečieme na 180•C približne 25minút. Po upečení si cesto necháme vychladnúť. Medzi tým si pripravíme polevu. Vykôstkované, namočené datle dáme do sekáčika (mixer na sekanie),pridáme trosku vody (použiť môžeme tu s tých datlou) a chia semiačka. Poriadne rozmixujeme na riedky krém.Keď máme koláčik vychladnutý, tak na vrchnú časť si rozotrieme rovnomerne datlovú plnku. Vrchnú časť dozdobíme kokosovou múkou.A necháme stuhnúť.  Prajeme Vám dobrú chuť❤️💏💝💐

MAKOVÝ CHEESECAKE🎂

Obraz
Ingrediencie na korpus (prvá vrstva): 300g ovsenej múky 200g orechovej múky 2dcl kokosového tuku Tvarohový vrstva (druhá vrstva): 500g riedkeho tvarohu 4 PL maku 4PL medu 2ks domácich vajíčok  Poleva (tretia vrstva): 120-150g vysoko percentná horká čokoláda  1,5dcl mlieka  POSTUP: Všetky ingrediencie na korpus zmiešame. Vznikne nám hutnejšia hmota, ktorú natlačíme na spodok tortovej formy.  Formu si odložíme bokom a ideme si pripraviť tvarohovou hmotu. Na začiatok si rúru predhrejeme na 160•C. Všetky ingrediencie si zmiešame a hotovú tvarohovú vrstvu si vylejeme do formy (priamo na korpus) a dáme piecť na 45 minút. PEČIEME DO ZLATISTA. (Treba kontrolovať lebo každá rúra pečie inak). Po upečení necháme vychladnúť a ideme si pripraví poslednú tretiu vrstvu. Vo vodnom kúpeli si pripravíme vysoko percentnú čokoládu s mliekom (vznikne nám čokoládová vrstva) hotovú vrstvu vylejeme na koláčik dozdobíme a dáme cez noc stuhnúť do chladničky a na ďalší deň môžeme podávať.