Príspevky

Zobrazujú sa príspevky z dátumu decembra 5, 2018

Makovo-bananovo tvarohový cheesecake 🍌🍫

Obraz
Ingrediencie korpus: 300g ovsenej múky 3dcl vlažnej vody 3ks vajíčok (celé) 2 PL medu 4PL mletého maku štipka sódy bikarbóny Tvarohová vrstva: 500g riedkeho tvarohu 3ks zrelých banánov 1PL medu 1 sáčok želatíny (pripravíme podľa návodu na obale) Poleva: 200g vysoko percentnej horkej čokolády (rozpustenú vo vodnom kúpeli) Postup: Všetky ingrediencie na korpus si zmiešame a  poriadne premiešame. Hotové cesto vylejeme do silikónovej formy a dáme piecť na 160   °C približne na 25 minút (musíme pozorovať, každá rúra pečie inak). Po upečení si necháme korpus vychladnúť.  Medzitým si pripravíme tvarohovú vrstvu. Tvaroh, banány a med si poriadne rozmixujeme na hladký krém. K tvarohovému krému pridáme želatínu, ktorú sme si pripravili podľa postupu a poriadne premiešame. Korpus si dáme do väčšej formy (tak aby po bokoch bolo miesto, dáme ho teda na stred) a zalejeme ho tvarohovým krémom a necháme stuhnúť (najlepšie cez noc). Keď máme koláčik stuh