Príspevky

Zobrazujú sa príspevky z dátumu júla 24, 2018

Tvarohová torta🎂🎄

Obraz
INGREDIENCIE NA KORPUS: 100 g orechov 100 g ovsenych vločiek 2 PL medy 3 PL rozpusteného kokosoveho tuku 2 PL sušených hrozienok INGREDIENCIE NA PLNKU: 500 g hladkèho tvarohu Holandské kakao(podľa chuti-ja som dala 2 PL) Med(podľa chuti)-alebo ine dochucovadlo Želatína POSTUP: Všetky ingrediencie na cesto dáme do mixéra a rozmixujeme. Hotovú zmes dáme do formy a rovnomerne poutláčame. Na vrch cesta dáme banánika nakrájaný na kolieska a formu odložíme bokom. Do ďalšej misky si dáme tvaroh, kakao, med a poriadne premiešame(ochutnám,ak je málo sladká plnka pridám med alebo iné dochucovadlo). Keď je všetko ako má byť,tak do plnky pridám hotovú želatínu(príprava na obale podľa postupu) a premiešame. Hotovú plnku vylejeme do pripravenej formy,rovnomerne rozotrieme a na vrch dáme nadrobno nasekané oriešky.  Keď máme všetko hotové,tak dáme tortičku chladiť na pár hodín, aby nám stuhla plnka☺ Dobrú chuť prajem☺

Slaný cviklový koláč

Obraz
INGREDIENCIE: 3 ks nevarenej surovej cvikly (nakrajana na mensie kúsky) 3 ks cesnaku (predtlačeného) 3 ks vajec Soľ Korenie POSTUP: Do mixéra(na sekanie) si dáme cviklu a posekáme na maličké kúsky(môžeme si ju aj nastrúhať,ale je s tým veľa práce a neporiadku☺preto som ja zvolila mixér). Posekanú cviklu si vysypem do misky,pridám vajcia,cesnak,soľ,korenie a premiešame.  Do pripravenej silikónovej formy si danú zmes vysypeme a rovnomerne rozotrieme(aby bola všade rovnaká hrúbka☺)  Keď máme všetko hotové,tak koláčik dáme piecť na 180°C asi 25 minut. Odporúčam si sem tam koláčik skontrolovať,nakoľko každá rúra pečie inak.  Hotový koláčik necháme trošku vychladnúť,nakrájame ho a môžme podávať.  *Môžeme ho konzumovať samostatne ale je vhodný aj ako príloha☺*

Čoko-kokos torta🍰

Obraz
INGREDIENCIE NA KORPUS: 100 g strúhaného kokosu 150 g mletých orechov 2 PL sušených hrozienok 1 dcl roztopeného kokosového tuku  PLNKA: 500 g riedkeho tvarohu 1 ks želatína (prášková) 3 PL holandského kakaa 3 ks ochucovacia tableta natural nutrition (môžte nahradiť proteinom alebo medom či iným  dochucovadlom POSTUP: Všetky ingrediencie si dáme do mixéra a poriadne premixujeme, pridáme kokosový tuk a premiešame.Ak sa nám cesto príliš rozpadá pridáme len kokosový tuk.  Formu si vystleme papierom na pečenie(najlepšie je použiť tortovú formu,ktorá sa dá z boku otvoriť a je oddeliteľná). Hotovú korpusovú hmotu poriadne poutláčame rovnomerne na dno. Na vrch korpusu poukladáme kolieska banánu. Formu si odložíme stranou a pripravíme si plnku. Tvaroh, kakao a rozpustené ochucovacie tablety poriadne premiešame. Želatínu si pripravíme podľa návodu a pridáme ju do tvarohu.Plnku znovu poriadne premiešame a vylejeme ju na korpus,rovnomerne☺  Vrch hotovej torty si hustejšie posypeme ho

Čokoládovo-fazulovo-ovsené brownis🍫

Obraz
Ingrediencie: 2 plechovky tmavej fazule (2x400g) 200g pomletych ovsených vločiek 3 PL medu (kto má rad sladšiu verziu,pridá si viac) 3 vajcia Sóda bikarbóna (štipka) 3 PL holandského kakaa Vysoko percentná horká čokoláda Postup: Do väčšej nádoby si vysypeme fazuľu aj s nálevom. Ponorným mixérom si ju rozmixujeme do hladka. K nej pridáme vločky,med, vajcia, sódu bikarbónu, holandské kakao a poriadne premiešame. Ak nám je cesto málo sladké pridáme med podľa chuti.  Hotové cesto si rovnomerne vylejeme do silikónového okrúhleho plechu a na vrch poukladáme nasekanú vysoko percentnú horkú čokoládu. Koláč dáme piecť na 180°C približne na 30 minút. (CESTO TREBA POZOROVAŤ, KAŽDÁ RÚRA PEČIE INAK) Keď máme koláčik hotový, necháme ho vychladnúť.Neskôr ho len nakrájame a možme maškrtiť. DOBRÚ CHUŤ PRAJEM 🍫🎂

Čokoládovo-arašidová torta🍫🎂🍰

Obraz
Ingrediencie na korpus: 400g ovsených vločiek 2 vajcia (z bielok vyšlaháme tuhý sneh) 100ml vlažnej vody 3 PL medu 2 PL holandského kakaa Sóda bikarbóna (štipka) Plnka: 250g riedkeho tvarohu 5ČL arašidového masla 1 ochucovacia tableta čoko (natural nutrition) Poleva: 70% horká čokoláda Postup: Do jednej dózičky si dáme vločky, žĺtka, vodu, med, holandské kakao, sódu bikarbónu (iba štipku) a všetko spolu poriadne zamiešame. Do cesta si jemne primiešame vyšľahané bielka.  Cesto si vylejeme do okrúhlej silikónovej formy na pečenie a dáme piecť na 180°C približne na 30 minút(treba kontrolovať, každá rúra pečie inak).  Medzi tým si pripravíme plnku. Zmiešame si v dózičke tvaroh,arašidové maslo, ochucovaciu tabletu (tù si rozpustíme v troche vody) a poriadne premiešame.  Keď máme korpus upečený,necháme ho vychladnúť. Po vychladnutí ho rozrežeme na polku a natrieme jednu polovicu korpusu 1/3plnky, položíme na vrch druhú časť korpusu a vrchnú časť potrieme rovnomomerne zvyšnou plnkou. 

Tortička s hrozienkovo-arašidovou plnkou🍇🌰🍇🌰🍇🌰🍇

Obraz
INGREDIENCIE NA CESTO: 300g ovsených vločiek 3 vajíčka 300ml vlažnej vody 3čl medu INGREDIENCIE NA PLNKU: 200g sušených hrozienok (tie si zaleje vrelou vodou a nechame odstať,nech zmäknú) 4ČL arašidové masla Nasekané oriešky (ozdoba na posypanie vrchnej časti) POSTUP: Všetky ingrediencie na cesto si spolu zmiešame, cesto vylejeme do silikónovej okrúhlej formy a dáme piecť na 180°C približne na 25minút (treba pozorovať,každá rúra pečie inak). PO UPEČENÍ NECHÁME VYCHLADNÚŤ!Medzi tým si pripravíme plnku.  Hrozienka zlejeme, pridáme k nim arašidové maslo a do hladka mixujeme.  Hotovú zmes natrieme rovnomerne na upečený korpus, vrchnú časť posypeme orieškami. A DÁME STUHNÚŤ DO CHLADNIČKY. Podávame vychladený (alebo izbová teplota)

Ryžovo-jablkový pečený koláč🍎🍚🍎🍚🍎

Obraz
INGREDIENCIE: 300g uvarenej ryže 3PL medu 3ks stredne veľkých vajec 3ks nastrúhaných jabľk Škorica Perníkové korenie Sušené hrozienka POSTUP: Do misky si dáme ryžu,vajcia,med a poriadne premiešame☺Aby sa nám ingrediencie spojili a vznikla spojená cestov ryžová hmota. Ryžové cesto si poriadne poutláčame na spodok formy, na vrch pridáme nastrúhané jablká, škoricu,hrozienka a perníkové korenie (všetko rovnomerne). Na jabĺčka si dáme zvyšnú ryžovú zmes☺Vrch posypeme škoricou a dáme piecť☺ Pečieme približne 30min na 180°C(treba priebežne pozerať, každá rúra pečie inak) Hotový koláčik nakrájame a môžeme podávať (keď budeme servírovať koláčik na tanierik, tak každý kus môžeme dosladiť medíkom)  🍎🍚🍎🍚🍎🍚🍎🍚🍎

JABLKOVÝ PREKLADANÝ KOLÁČ🍎

Obraz
INGREDIENCIE: 400 g ovsenej múky  3 ks vajíčok 400 ml vody 4 PL medy 4ks stredne veľkých jabľk (nakrájané na drobné kúsky) Škorica Medová poleva(1PL medu a trocha vody) POSTUP: Predhrejeme si rúru na 180°C. Do misky si dáme ovsenú múku,vajìčka,med,vodu...poriadne premiešame a necháme odstáť (cca 3- 5 min.) Ak máme ovsenú múku veľmi hustú pridáme ešte trošku vody a premiešame☺ Do formy na pečenie si nalejeme polku cesta a rovnomerne rozotrieme, na vrch cesta poukladáme nadrobno nakrájané jablĺka, posypem ich škoricou a polejeme ich medovou polevou. Na jablká vylejeme rovnomerne zvyšné cesto a rovnomerne poriadne rozotrieme. Na vrchnú časť koláča poukladáme na plátky nakrájané jabĺčka a dáme piecť. Doba pečenia je približne 40 minút na 180°C.Treba sem tam pozrieť ako koláčik vyzerá. Každá rúra pečie inak☺ PO UPEČENÍ NAKRÁJAME A MôŽEME PODÁVAŤ.KOMU BUDE MÁLIČKO SLADKÝ   MÔŽE SI PRIDAŤ MEDÍK🍎❤🍎❤🍎❤

KINDER😘💪 zdravšia forma 😘

Obraz
INGREDIENCIE: 10ks bielok 1PL holandského kakaa Odmerka proteinu PLNKA: 1KS ochucovacia tableta(natural nutrition) 250g riedkeho tvarohu POSTUP: Rúru si predhrejeme na 180°C Vyšľaháme si bielka,k nim postupne primiešame protein a h olandské  kakao. Vylejeme cesto do formy s rozmerom 25x25cca. A dáme piecť.   Medzi tým si pripravíme plnku; v malom množstve vody (cca 3PL) si necháme rozpustiť ochucovaciu tabletu,po rozpustení ju pridáme k tvarohu a poriadne premiešame. Po upečení vypneme rúru a necháme v nej cesto zmäknúť(spariť). Po zmäknutí cesto vytiahneme z formy, prerežeme ho na dve rovnaké polky. Jednu polku natrieme pripravenou plnkou a druhú polku položíme na vrch :D trošku potlačíme (nie veľa).   Hotový ,,Kinder"nechám odstáť v chladničke aspoň 2 hodinky. Následne vytiahnem nakrájam a môžeme  servírovať/konzumovať.