Makovo-bananovo tvarohový cheesecake 🍌🍫
Ingrediencie korpus:
300g ovsenej múky
3dcl vlažnej vody
3ks vajíčok (celé)
2 PL medu
4PL mletého maku
štipka sódy bikarbóny
Tvarohová vrstva:
500g riedkeho tvarohu
3ks zrelých banánov
1PL medu
1 sáčok želatíny (pripravíme podľa návodu na obale)
Poleva:
200g vysoko percentnej horkej čokolády (rozpustenú vo vodnom kúpeli)
Postup:
Všetky ingrediencie na korpus si zmiešame a poriadne premiešame. Hotové cesto vylejeme do silikónovej formy a dáme piecť na 160 °C približne na 25 minút (musíme pozorovať, každá rúra pečie inak).
Po upečení si necháme korpus vychladnúť.
Medzitým si pripravíme tvarohovú vrstvu. Tvaroh, banány a med si poriadne rozmixujeme na hladký krém. K tvarohovému krému pridáme želatínu, ktorú sme si pripravili podľa postupu a poriadne premiešame.
Korpus si dáme do väčšej formy (tak aby po bokoch bolo miesto, dáme ho teda na stred) a zalejeme ho tvarohovým krémom a necháme stuhnúť (najlepšie cez noc).
Keď máme koláčik stuhnutý, na vrch dáme ešte čokoládovú polevu(pripravenú na vodnom kúpeli) posypeme kokosom a dáme stuhnúť :D
Keď máme koláčik TIP-TOP :) nakrájame si ho a môžeme podávať :)
prajem dobrú chuť :)
Komentáre
Zverejnenie komentára