Šťavnatý kakaový koláčik 🍫☕️(bez múky a rafinovaného cukru)


INGREDIENCIE NA CESTO:
400g ovsenej múky
3ks domácich vajíčok
100g jablkového pyré (domáce bez cukru)
300ml vlažnej vody 
2PL medu
Štipka sódy bikarbóny 
3PL holandského kakaa 


INGREDIENCIE POLEVA:
domáci džem (bez cukru)
100g vysoko-percentnej 
čokolády
2PL pomletých lieskových orechov

POSTUP:
Všetky ingrediencie na cesto si zmiešame spolu v jednej nádobke a poriadne premiešame. Keď máme cesto veľmi husté pridáme vodu,naopak keď je riedke pridáme ovsenú múku.Cesto si vylejeme do silikónové formy a dáme piecť na 180•C približne na 25 minút (cesto odporúčam pozorovať, každá rúra pečie inak).Po upečení necháme cesto vychladnúť. Do vychladnutého cesta si spravíme vareškou z vrchnej časti dierky (popicháme),na vrch natrieme poriadne domáci džem (tak aby sa dostal aj do dierok) môžeme aj trosku viac aby bola vrstva aspoň 3 milimetre. Na záver na vrch nalepené rozpustení čokoládu s miešanú s mletým orieškami. 

Rovnomerne rozotrieme a dáme schladiť cez noc!

Na záver len ozdobíme a môžeme podávať.


Prajem dobrú chuť 😘

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

ZDRAVÉ BRYNDZOVÉ HALUŠKY

ZDRAVÉ ŽEMLE 💪💛

Vajíčkové muffinky