Sladká hrudka ☺☺☺

Ingrediencie:

400 ml mlieka
400 ml vody
6 vajíčok (celé)
4 ks ochutenej tablety (namaximum.sk) 


Postup:

Ochucovacie tablety si dáme rozpustiť v troške vody, následne ich pridáme do rozšprudlovaných  vajíčok a poriadne premiešame. 

Vodu a mlieko si dáme do jedného hrnca a zohrievame. Pridáme vajíčkovú zmes a na slabšom plamienku stále miešame (cca 8-10min). 

Stále treba miešať aby nám spodok neprihorel!!!

Keď sa nám spravia dostatočné hrudky (vyzerá to ako keby to skyslo-vid.foto nižšie), tak zmes odstavíme z plameňa a scedíme cez sitko.

(zmes ktorá nám vznikla keď sme  scedili tekutinu)

Zmes dáme do gázy alebo čistej utierky, zviažeme (aby to malo formu guľky) a obesíme, aby prebytočná tekutina úplne odtiekla (približne na 2 hodiny)

Po dvoch hodinách odviažeme. 

Hrudku môžeme podávať aj nechladenú (izbovej teploty) alebo si ju na pár hodiniek dáme do chladničky. 


(hrudka, ktorú sme vybrali z utierky alebo gázy)


Pred konzumáciou hrudku nakrájame na plátky, dáme na  tanierik  a môžeme podávať :)

Hrudku skladujte v chladničke! Skonzumujte do 2 dni.


(prekrojená hrudka)

☺☺☺

     

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

ZDRAVÉ BRYNDZOVÉ HALUŠKY

ZDRAVÉ ŽEMLE 💪💛

Vajíčkové muffinky