Orechovo-čokoládová roláda s banánikom

INGREDIENCIE:
300 g ovsených vločiek
100 g orechov (ja som použila vlašské a mandle)
200 ml vlažnej vody
3 ks vyšlahaných bielok 
štipka sódy bikarbóna
3 PL medu (alebo iného dochucovadla


PLNKA:
300 g riedkeho tvarohu 
4 ks dochucovacích tabletiek (naturál nutritin)


DOPLNKY:
banán 
holandské kakao 


POSTUP:
V miske si do tuha vyšľaháme bielka a položíme si ich bokom. Do mixéra si vysypeme ovsené vločky a orechy a poriadne ich pomixujeme / pomelieme (na prášok,múčku). Múčku vysypeme k bielkam, pridáme vodu, med, dáme štipku sóda bikarbóny a poriadne premiešame. Hotové cesto vylejeme na plech vystlaný pečiacim papierom. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 25min na 180°C.

Kým sa nám cesto upečie pripravíme si plnku. 
Dáme si v troške vody rozpustiť dochucovacie tablety, po rozpustení k ním pridáme tvaroh a poriadne premiešame. 

Keď máme cesto hotové, zrolujeme si ho ešte teplé do vlhkej utierky a necháme odstáť, po vychladnutí rozrolujeme a začneme natierať plnkou. Na plnku si dáme nakrájaný banán, keď máme roládu naplnenú opatrne rolujeme. 
Vrchnú časť rolády natrieme zvyšnou plnkou a posypeme holandským kakaom. 

Dáme stuhnúť na noc do chladničky. :) ale ak sa nevieme dočkať a už chceme maškrtiť, tak aspoň na 3 hodinky :D 

Opatrne nakrájame vlhkým nožom a môžeme podávať :) 

prajem dobrú chuť :)




Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

ZDRAVÉ BRYNDZOVÉ HALUŠKY

ZDRAVÉ ŽEMLE 💪💛

VITAMÍNOVA BOMBA