Sladká hrudka ☺☺☺
Ingrediencie: 400 ml mlieka 400 ml vody 6 vajíčok (celé) 4 ks ochutenej tablety (namaximum.sk) Postup: Ochucovacie tablety si dáme rozpustiť v troške vody, následne ich pridáme do rozšprudlovaných vajíčok a poriadne premiešame. Vodu a mlieko si dáme do jedného hrnca a zohrievame. Pridáme vajíčkovú zmes a na slabšom plamienku stále miešame (cca 8-10min). Stále treba miešať aby nám spodok neprihorel!!! Keď sa nám spravia dostatočné hrudky (vyzerá to ako keby to skyslo-vid.foto nižšie), tak zmes odstavíme z plameňa a scedíme cez sitko. (zmes ktorá nám vznikla keď sme scedili tekutinu) Zmes dáme do gázy alebo čistej utierky, zviažeme (aby to malo formu guľky) a obesíme, aby prebytočná tekutina úplne odtiekla (približne na 2 hodiny) Po dvoch hodinách odviažeme. Hrudku môžeme podávať aj nechladenú (izbovej tepl oty) alebo si ju na pár hodiniek dáme do chladničky. (hrudka, ktorú sme vybrali z utierky alebo gázy) Pred konzumáciou hrudku nakrájame na