Sladká hrudka ☺☺☺
Ingrediencie:
400 ml mlieka
400 ml vody
6 vajíčok (celé)
4 ks ochutenej tablety (namaximum.sk)
Postup:
Ochucovacie tablety si dáme rozpustiť v troške vody, následne ich pridáme do rozšprudlovaných vajíčok a poriadne premiešame.
Vodu a mlieko si dáme do jedného hrnca a zohrievame. Pridáme vajíčkovú zmes a na slabšom plamienku stále miešame (cca 8-10min).
Stále treba miešať aby nám spodok neprihorel!!!
Keď sa nám spravia dostatočné hrudky (vyzerá to ako keby to skyslo-vid.foto nižšie), tak zmes odstavíme z plameňa a scedíme cez sitko.
Zmes dáme do gázy alebo čistej utierky, zviažeme (aby to malo formu guľky) a obesíme, aby prebytočná tekutina úplne odtiekla (približne na 2 hodiny)
Po dvoch hodinách odviažeme.
Hrudku môžeme podávať aj nechladenú (izbovej teploty) alebo si ju na pár hodiniek dáme do chladničky.
Pred konzumáciou hrudku nakrájame na plátky, dáme na tanierik a môžeme podávať :)
Hrudku skladujte v chladničke! Skonzumujte do 2 dni.
400 ml mlieka
400 ml vody
6 vajíčok (celé)
4 ks ochutenej tablety (namaximum.sk)
Postup:
Ochucovacie tablety si dáme rozpustiť v troške vody, následne ich pridáme do rozšprudlovaných vajíčok a poriadne premiešame.
Vodu a mlieko si dáme do jedného hrnca a zohrievame. Pridáme vajíčkovú zmes a na slabšom plamienku stále miešame (cca 8-10min).
Stále treba miešať aby nám spodok neprihorel!!!
Keď sa nám spravia dostatočné hrudky (vyzerá to ako keby to skyslo-vid.foto nižšie), tak zmes odstavíme z plameňa a scedíme cez sitko.
(zmes ktorá nám vznikla keď sme scedili tekutinu)
Po dvoch hodinách odviažeme.
Hrudku môžeme podávať aj nechladenú (izbovej teploty) alebo si ju na pár hodiniek dáme do chladničky.
(hrudka, ktorú sme vybrali z utierky alebo gázy)
Pred konzumáciou hrudku nakrájame na plátky, dáme na tanierik a môžeme podávať :)
Hrudku skladujte v chladničke! Skonzumujte do 2 dni.
(prekrojená hrudka)
☺☺☺
Komentáre
Zverejnenie komentára