ZDRAVÉ BRYNDZOVÉ HALUŠKY
Bryndzové halušky, tradičné slovenské
jedlo, ktoré mi pripomína moje detstvo
Ale ako všetci dobre vieme, nie je to žiadna zdravá dobrota do diéty, skôr kalorické jedlo na cheating day
Mám však pre Vás dobrú správu nedalo mi sa nezamyslieť
a vymyslieť tento recept v zdravšom prevedení ste zvedavý ako na to si
pripraviť doma zdravé bryndzové halušky???
Ingrediencie na halušky:
- 200 g ovsenej múky
- 2 vajíčka
- 2 veľké zemiaky
- Soľ
Ingrediencie na bryndzovú ,,polevu,,:
- 200g bieleho gréckeho jogurtu
- 1 kocka bryndze (125g
Ingrediencie naviac:
- Kuraciu šunku (ja som použila 96%) alebo údené Tofu ( podľa toho na čo máte viacej chuť )
- Vňatku alebo mladú cibuľku
Do hrnca si dáme zovrieť osolenú
vodu. Medzi tým ako sa nám bude
zohrievať voda, tak si spravíme cesto na halušky.
Všetky ingrediencie na halušky si zmiešame v jednej
nádobe a poriadne premiešame. V prípade ak bude cesto veľmi sypké, môžeme pridať trošku vody. Cesto má byť hustejšej
konzistencie, aby sa nám neroztekalo.
Nasledovne, keď nám voda zovrie, budeme malou čajovou lyžičkou naberať cesto a pomaličky
ho dávať do vody
( rozmer halušky cca 1 cm – ak máte sitko na halušky a robí sa Vám to tak ľahšie, môžete to skúsiť aj tak. Ale osobne sa mi lepšie robí lyžičku).
( rozmer halušky cca 1 cm – ak máte sitko na halušky a robí sa Vám to tak ľahšie, môžete to skúsiť aj tak. Ale osobne sa mi lepšie robí lyžičku).
Halušky varíme tak cca 3 – 5 min vo vriacej vode. Záleží to od veľkosti
halušiek. Preto odporúčam po 3 min varenia na miernom ohni, skúsiť ochutnať v akom
sú stave.
Ak máme halušky uvarené, vytiahneme si ich, dáme so sitka (ja odporúčam ešte nad vodovodným kohútikom prejsť pod studenou vodou, aby sa nelepili) a vysypeme do dózy.
Do druhej miske si vložíme
bryndzu, biely grécky jogurt a vypracujeme hmotu do hladka, bez
hrudiek.
Na panvici si môžeme opražiť na
kokosovom tuku šunku alebo tofu (ale ak neľúbite, tak pridávať nemusíte). Medzi tým ako sa nám restuje šunčička tak si
pripravíme tanierik na ktorý si naberieme halušky, polejeme ich bryndzou a po o
restovaní posypeme šunčičkou alebo tofu. Na vrch dáme ešte nakrájanou vňatkou (mladou
cibuľkou).
A môžeme podávať na stôl
DOBRÚ CHUŤ VÁM PRAJEM
Odporúčaná konzumácia počas redukcie váhy: hlavné jedlo na obed (obedové menu)
RECEPT AJ VO VIDEO VERZII NÁJDEŠ NA: https://www.youtube.com/watch?v=Lo8v_QH5xMA
Mnamka :)
OdpovedaťOdstrániť